Το τελευταίο test build (16226) για τα Windows 10 με πιθανό όνομα Fall creators update θα περιέχει μια νέα καρτέλα στον Task Manager για την κάρτα γραφικών. Αυτό θα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν ποιο ποσοστό της GPU χρησιμοποιείται σε κάθε δεδομένη χρονική στιγμή. Υπάρχουν πολλά προγράμματα τρίτων που προσφέρουν ήδη αυτήν την δυνατότητα. Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι το GPU-Z της TechPowerUp. Προσφέρει μια πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τη GPU, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης του BIOS, του μεγέθους της GPU, του αριθμού των τρανζίστορ και άλλων στοιχείων. Το GPU-Z θα σας πει ακόμα και το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών που έχετε εγκαταστήσει, σε περίπτωση που το ξεχάσετε.

Η νέα καρτέλα GPU που προστίθεται στον Task Manager δεν περνάει στο ίδιο επίπεδο λεπτομέρειας. Ωστόσο, δείχνει πληροφορίες χρήσης της GPU, καθώς και στατιστικά στοιχεία χρήσης της μνήμης της κάρτας. Θα υπάρχει και ένα κουμπί «Λεπτομέρειες». Πατώντας το ο χρήσης θα μπορεί να δει αναλυτικά να δει τη χρήση της κάρτας και της μνήμης από κάθε process ξεχωριστά. Αυτό είναι κάτι που δεν κάνει το GPU-Z. Η Microsoft δήλωσε ότι προσθέτει αυτό το νέο χαρακτηριστικό βάσει των σχολίων που έλαβε.

Η νεότερη έκδοση θα περιέχει και ένα άλλο κομμάτι για gamers. Μια νέα ενότητα με το όνομα «Xbox Networking» κάτω από το Settings> Gaming. Αυτό βοηθά στην επίλυση ζητημάτων που αφορούν τη φωνητική συνομιλία και τα multiplayer games του Xbox Live.

Η ενημέρωση Fall Creators της Microsoft θα είναι η δεύτερη σημαντική αναβάθμιση των Windows 10 για φέτος. Θα φέρει μερικές σημαντικές αλλαγές στο περιβάλλον του χρήστη με μια νέα αισθητική που ονομάζεται «Fluent Design». Αυτό έχει ως στόχο να ωθήσει τα Windows 10 πιο μακριά από το UI Metro που εισήχθη με τα Windows 8. Η ενημέρωση αναμένεται κάποια στιγμή το Σεπτέμβριο.