Xiaomi Mi Speaker 2 Review

0

Την Xiaomi την ξέρουμε πολύ καλά. Είναι μια Ασιατική εταιρία που έχει μπεί για τα καλά σε πολλές πτυχές της ζωής μας. Από τα κινητά μέχρι και …σκούπες η Xiaomi αποτελεί μια jack-of-all-trades εταιρία στα ηλεκτρονικά προϊόντα.

Δεν θα μπορούσε να μείνει, λοιπόν, έξω από το παιχνίδι των bluetooth ηχείων. Μετά το bluetooth ακουστικό που παρουσιάσαμε σειρά έχει το bluetooth ηχείο Mi Speaker 2.

 

Specifications

Primary Features Brands: Xiaomi
Design: Mini,Portable
Compatible with: iPhone,iPod,Mobile phone,MP3,MP4,MP5,Tablet PC
Supports: Bluetooth,Hands-free Calls,Loudspeaker
Connection: Wireless
Interface: Micro USB
Audio Source: Bluetooth Enabled Devices
Material: ABS,PC
Speaker Impedance: 4 ohm
Features: HiFi
Color: Black,White
Technical Parameters Bluetooth Version: Bluetooth 4.1
Transmission Distance: W/O obstacles 10m
Number of Speakers: 2
Sound channel: Two-channel (stereo)
Power Output: 5W
Freq: 20Hz-20KHz
S/N: 53dB
Other Parameters Power Source: USB
Working Voltage: DC 5V
Input: 5V 1A
Battery Capacity: 1200mAh 3.7V
Charging Time: About 3 hours
Working Time: 7 hours
Lasting Time: 7 Hours
Battery Information Battery Type: Lithium Battery
Battery Voltage: 3.7V
Dimension and Weight Product weight: 0.2600 kg
Package weight: 0.3200 kg
Product size (L x W x H): 6.00 x 6.00 x 9.33 cm / 2.36 x 2.36 x 3.67 inches
Package size (L x W x H): 8.00 x 8.00 x 11.33 cm / 3.15 x 3.15 x 4.46 inches
Package Contents Package Contents: 1 x Original Xiaomi Mi Bluetooth Speaker 2, 1 x Chinese User Manual

 

Συσκευασία

Η Xiaomi μας συνηθίζει σε μίνιμαλ συσκευασίες και η συγκεκριμένη δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ένα απλό τετράγωνο κουτί με λεπτομέρειες σε μορφή τελείας και τα χαρακτηριστικά του μοντέλου στην κάτω πλευρά είναι αυτό που μας υποδέχτηκε.

Ανοίγοντας το κουτί είδαμε πως η Xiaomi έχει επενδύσει το εσωτερικό της με μαλακό σφουγγάρι για την προστασία του ηχείου καθώς και έχει φτιάξει, με το ίδιο υλικό, βάση ώστε να ξαπλώνει το ηχείο πάνω και να μην κινείται.

Μέσα βρίσκουμε το βιβλίο των οδηγιών, στα κινέζικα φυσικά, και το ηχείο. Παρόλα αυτά δεν περιλαμβάνεται το καλώδιο φόρτισης οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα δικό μας. Αυτό δεν μας κάνει καλή εντύπωση αλλά τελευταία βλέπουμε το ίδιο trend σε πολλά προϊόντα τεχνολογίας. Ακόμα και σε ακριβά κινητά που απλά μας στέλνουν το USB καλώδιο και όχι την πρίζα.

 

Design

Όπως είπαμε παραπάνω, less is more. Η σχεδίαση του ηχείου είναι μοντέρνα και απλή. Το ηχείο βρίσκεται στην πάνω πλευρά και δείχνει υπέροχο.

Από κάτω έχουμε μαλακό πλαστικό πάτο για να μην γλιστράει στις επιφάνειες ενώ στο ενδιάμεσο υπάρχει η θύρα της φόρτισης, το LED που μας δείχνει την κατάσταση του ηχείου και η ένταση.

Το μαύρο χρώμα αλλά και τα υλικά είναι όλα άριστης ποιότητας και το ηχείο έχει όγκο και βάρος στο χέρι και δεν το νιώθεις σαν ακόμα ένα πλαστικό gadget.

Η σχεδίαση του ταιριάζει άνετα σε ένα μοντέρνο σπίτι ή γραφείο και είναι ιδανική για την εύκολη μεταφορά και χρήση του ηχείου.

 

Χρήση

Περνώντας στην χρήση του ηχείου, αφού ξεπεράσουμε τις αρχικές δυσκολίες που μας προξενεί το βιβλίο οδηγιών στα κινέζικα, παρατηρούμε πως δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη.

Ξεκινώντας από τις δυσκολίες, αυτή ήταν μία και μόλις λύθηκε ένιωσα χαζός. Γύρω από το πάνω μέρος του ηχείου υπάρχει ένα μαλακό πλαστικό, το οποίο σε πρώτη θέα μου φάνηκε περίεργο αλλά δεν έδωσα σημασία. Προσπαθώντας, λοιπόν, να το κάνω pair με το κινητό έπρεπε να πατήσω την πάνω επιφάνειά του. Σκέφτηκα πως θα έχει κάποιο «εξωγήινο» σύστημα αφής και έβαλα το δάχτυλο μου στην πάνω του πλευρά με κανένα αποτέλεσμα όσο και να προσπαθούσα.

Μετά από λίγη ώριμη και λογική σκέψη κατάλαβα πως το πλαστικό έπρεπε να βγει, ο λόγος… Απλά ήταν εκεί να προστατεύει το ηχείο να μην πατηθεί το pair, και οι άλλες λειτουργίες, όσο βρίσκεται μέσα στο κουτί.

Αφού λύθηκε το ζήτημα του «γιατί δεν γίνεται τίποτα αφού το πατάω» με μεγάλη ευκολία το κάναμε pair και αρχίσαμε να παίζουμε μουσική.

Η αλλαγή της έντασης είναι πανεύκολη αν και θα ήταν προτιμότερο να είναι μεγαλύτερης ευαισθησίας. Συνολικά από το 100% της έντασης μέχρι το 0% θέλει ~2.5 γύρους.

Με το πρώτο τραγούδι έπεσαν στόματα. Είναι πραγματικά απίστευτο πως με ένα μόλις ηχείο και σε ένα τόσο μικρό κορμό μπορεί να υπάρξει τόσο καλή ποιότητα ήχου. Στην μέγιστη ένταση, σε ένα δωμάτιο ο ήχος είναι εκκωφαντικός και με πολύ ευκολία μπορείς να ακούσεις μουσική ή να δεις μια ταινία και να την ευχαριστηθείς.

Όσο αφορά τον ήχο αυτό καθεαυτό, οι ψηλές και μεσαίες του είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές ενώ τα μπάσα είναι μέτρια προς κακά αφού μπουκώνουν εύκολα σε μεγάλες εντάσεις. Παρόλα αυτά, μην ξεχνάμε πως όλη την δουλειά την κάνει με ένα, μόλις, ηχείο.

Συμπέρασμα

Το Xiaomi Mi Speaker 2 κοστίζει 20 ευρώ και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή φορητού ηχείου. Τόσο η ποιότητα του ήχου του, όσο και η σχεδίαση του αποτελούν τα δυνατά σημεία του ηχείου αλλά πιο σημαντικό είναι ότι, ουσιαστικά, το ηχείο δεν έχει άσχημα σημεία.

Για αυτό που είναι και για αυτό που θέλει να κάνει, πετυχαίνει σε όλους τους τομείς. Αν είχε και λίγο καλύτερο μπάσο τότε θα μιλούσαμε για ένα gadget must buy σε αυτό το εύρος τιμής. Παρόλα αυτά για όποιον αναζητεί ένα φορητό ηχείο αποτελεί μια πολύ καλή αγορά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από το Gearbest πατώντας εδώ.