Πρόσφατα μάθαμε ότι το πολυαναμενόμενο Android 8 ή αλλιώς Android O αναμένεται να ανακοινωθεί κι επίσημα αύριο στις 21 Αυγούστου συνοδευόμενο από την ηλιακή έκλειψη που θα σκεπάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από σχεδόν μια 1000ετία .
Στην επίσημη ιστοσελίδα του Android υπάρχει live countdown για το αυριανό γεγονός που θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε μέσω live stream της NASA.

Android O Countdown

Σύμφωνα με την Google τα μοντέλα Pixel/Pixel XL είναι έτοιμα για την αναβάθμιση τους στο νέο λειτουργικό , ενώ από πίσω τους ακολουθούν τα Nexus στα οποία περιμένουμε update σε σύντομο χρονικό διάστημα . Πέραν των συσκευών της Google και των συνεργασιών της με άλλες κατασκευάστριες (για το λανσάρισμα της Nexus σειράς) όπως Huawei , LG , HTC έχει ειπωθεί πως θα αναβαθμιστούν και συσκευές άλλων κατασκευαστών στην τελευταία έκδοση του Android 8 όπως :
-Samsung S8/S8+/S7/S7 Edge/A 2017/Galaxy S7 Active/J 2017/Galaxy Note FE/Galaxy Tab S3/Galaxy C9 Pro/Galaxy C7 Pro/Galaxy J7 Prime
-OnePlus 3/OnePlus 3T/OnePlus 5
-Asus Zenfone 3/Zenfone 4
-Nokia 3/Nokia 5/Nokia 6/Nokia 8

Βάσει δύο Tweet του γνωστού Leakster/Mobile Reporter Evan Blass η επίσημη ονομασία του φαίνεται να είναι Android Oreo.

android o leak

android o leak

Θα μας προσφέρει πολλά όμορφα και χρήσιμα features . Μπορείτε να πάρετε μια γεύση με κάποια από αυτά τα έξυπνα χαρακτηριστικά που θα κάνουν την ζωή μας απλούστερη !!

-Τελείες στα εικονίδια για ειδοποιήσεις
Οι χρήστες Android O θα δουν μια μικρή κουκκίδα που εμφανίζεται πάνω από τα εικονίδια εφαρμογών τους με ενεργές ειδοποιήσεις . Εκεί ξεκινάει η μαγεία, τώρα που η εφαρμογή σας διαθέτει ένα εικονίδιο, είναι διαθέσιμα νέα εργαλεία . Πατήστε το εικονίδιο της εφαρμογής με την τελεία ειδοποιήσεων για να πάρετε μια σύντομη λίστα άμεσων ενεργειών που μπορείτε να εκτελέσετε. Αυτό περιλαμβάνει την προβολή της ίδιας της ειδοποίησης ακριβώς εκεί μέσα σε ένα μικροσκοπικό αναδυόμενο παράθυρο.

Notification Dot

-Ρicture-in-picture video
Με αναπαραγωγή βίντεο από το YouTube , απλώς πατήστε το κουμπί Αρχική σελίδα και το βίντεο θα εμφανιστεί σε ένα μικρό παράθυρο που μπορεί να παραμείνει στην οθόνη κατά την πλοήγηση σε άλλες εφαρμογές στη συσκευή σας . Μπορείτε να σύρετε το βίντεό σας για καλύτερη τοποθέτηση και στη συνέχεια απλώς να το σύρετε από την οθόνη για να τερματίσετε.

Picture in picture

-Double-tapping zooms
Στην εφαρμογή «Camera» , το Doule Tap ζουμάρει κατά 50% και τώρα υπάρχει ένα ειδικό πλήκτρο για εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών φωτογραφίας και βίντεο. Προηγουμένως μπορούσατε να «swipeάρετε» μόνο μεταξύ των modes . Τώρα, ένα κουμπί κάμερας εμφανίζεται στα αριστερά του κουμπιού εγγραφής σε λειτουργία βίντεο και ένα κουμπί βίντεο εμφανίζεται στα δεξιά του κλείστρου στη λειτουργία φωτογραφίας.

Double tapping

Πηγή