Κανείς δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει με το γεγονός ότι οι πολυπύρηνοι επεξεργαστές βρίσκονται παντού ,κάνοντας τις εργασίες μας όλο & πιο γρήγορες!Ωστόσο ,τι γίνεται με τα παλιά μας PC ,με πολύ περιορισμένη μνήμη RAM & αργούς  επεξεργαστές ,τα οποία φωλιάζουν σε κάποια ντουλάπα; Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να τα αξιοποιήσουμε όσο δυνατόν περισσότερο 

Αρχικά ,αξίζει να σημειωθεί ότι ,oι υψηλές απαιτήσεις  των νεότερων εκδόσεων των Windows (τα Windows XP δεν υποστηρίζονται πλέον ,καθώς & εφαρμογές όπως Mozilla Firefox ,Google Chrome κτλπ, έχουν σταματήσει να ενημερώνονται ώστε να είναι συμβατές με XP) σε θέμα hardware ,τα καθιστούν αρκετά βαριά ,ώστε να τρέξουν αποτελεσματικά σε υπολογιστές πχ με Intel Pentium 4 & με RAM λιγότερη του 1 GB .

Έτσι ,θα προτιμήσουμε να εγκατεστήσουμε κάποια διανομή Linux με χαμηλές απαιτήσεις σε hardware, όπως το Ubuntel ,την εξελληνισμένη έκδοση του Ubuntu .Η συγκεκριμένη διανομή Linux ,δουλεύει απροβλημάτιστα σε μόλις 512MB Ram .Aν ο υπολογιστής σας διαθέτη ακόμα πιο λίγη μνήμη RAM ,μπορείτε να δοκιμάσετε το PuppyLinux ,το οποίο δουλεύει με μόλις 128MB RAM  !

Με την κατάλληλη διανομή Linux για τον υπολογιστή σας, έχετε εξασφαλίσει την δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο ,να διαβάζετε τα email σας ,να χρησιμοποιείτε σουίτες γραφείου τύπου Word,Excel (LibreOffice αντίστοιχα) ,ακόμη & επεξεργασία εικόνας με το GIMP .

Πλεόν ο υπολογιστής είναι σε θέση να προσεγγίσει το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών των σημερινών υπολογιστής. Τι γίνεται όμως με το gaming ? 

Το hardware που βρισκόταν σε θρυλικές vintage  κονσόλες ,όπως το NES,SNES,Gameboy ,N64 ,καθώς & στα θρυλικά arcade coin up παιχνίδια, είναι πολύ εύκολο να εξομοιωθεί από το hardware των υπολογιστών ,δίνοντας τους την δυνατότητα να μετατραπουν  σε πολλές κονσόλες .Επομένως ,θα μπορείτε να παίξετε αμέτρητους τίτλους παιχνιδιών! Με μια μικρή αναζήτηση στην Google ,μπορείτε να βρείτε τα αγαπημένα σας games (ROMS) & με τον κατάλληλο emulator ,να απολαύσετε gaming εμπειρία στο παλιό σας μηχανάκι!

Εσείς , θα το αφήσετε για πολύ ακόμη να κάθεται;

NES EMULATOR: http://0ldsk00l.ca/nestopia/

GB Emulator:http://visualboyadvance.net/

SNES Emulator: http://www.zsnes.com/

MAME (Για τα coinup παιχνίδια όπως Bubble Bobble,Rainboy Islands κτλπ ) http://mamedev.org/

Ν64:https://www.emuparadise.me/Nintendo_64_Emulators/Linux/9

 

Τέλος, ρίξτε μία ματιά και σε ένα παρόμοιο άρθρο » Κάντε τον παλιό σας υπολογιστή ταχύτερο! «