Ipega Bluetooth Controller Review

0

Ipega Bluetooth controller. Πρόκειται για ένα χειριστήριο που μας ήρθε από το GearBest και μας υπόσχεται gaming εμπειρίες σε στυλ κονσόλας με μια budget τιμή.

Ipega Bluetooth controller

 

Στη συσκευασία βλέπουμε το χειριστήριο και στα αριστερά εικονίδια με τα βασικά χαρακτηρίστηκα του. Βλέπουμε τα logo των android, iOS και windows που σημαίνει ότι το εν λόγο χειριστήριο μπορεί να συνδεθεί με οποιαδήποτε συσκευή τρέχει ένα από τα παραπάνω λειτουργικά και έχει δεκτή Bluetooth. Στη συνέχεια θα δούμε μια ένδειξη για ένα βραχίονα που διαθέτει στον οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε το κινητό σας καθώς και ένα εικονίδιο για media hub πλήκτρα. Ας πάμε όμως τώρα στο περιεχόμενο.

Μέσα στη συσκευασία θα βρούμε τα απολύτως απαραίτητα. Ένα manual στα κινέζικα αλλά και στα αγγλικά, ένα καλώδιο τύπου micro usb για την φώτιση του χειριστηρίου και τέλος το ίδιο το χειριστήριο. Με μια πρώτη ματιά φαίνεται να είναι ένα πολύ καλό αντίγραφο στου χειριστηρίου του xbox 360. Και γιατί όχι. Τα περισσότερα παιχνίδια εκμεταλλεύονται μια χαρά αυτό το πρότυπο. Στο χέρι το βάρος της συσκευής είναι πολύ μικρό. Σαν κάτοχος ενός Xbox 360 controller για το PC είναι αλήθεια ότι το περίμενα λίγο πιο βαρύ. Αν και το βάρος είναι μικρό σαν κατασκευή δίνει την εντύπωση ότι είναι καλά δεμένη και ότι θα αντέξει λίγο «ξύλο». Τα πλήκτρα έχουν καλή αίσθηση στο χέρι με το feedback να είναι ικανοποιητικό. Το πλαστικό της κατασκευής αν και δείχνει γερό είναι αρκετά λείο. Αυτό σαν αίσθηση δεν είναι κακό αλλά μετά από κάποια ώρα gaming μπορεί να γίνει λίγο άβολο αν το χέρι ιδρώσει. Μην ξεχνάμε πάντα ότι μιλάμε για μια budget συσκευή.

Ipega Bluetooth controller 2

Στο κάτω μέρος του χειριστηρίου θα βρούμε τη θύρα φόρτισης USB, ένα μικρό διακόπτη on-off καθώς και ενδείξεις LED που μας ενημερώνουν για τον τύπο της συσκευής με την οποία έχει συνδεθεί το χειριστήριο μας, αν φορτίζει ή αν απλά είναι σε λειτουργία.

Στο κάτω δεξιά μέρος θα δούμε ένα media hub. Πρόκειται για ένα set πλήκτρων που παρέχουν κάποιες βασικές εντολές όπως volume up και down, fast forward, pause και Player. Τη συγκεκριμένη προσθήκη μόνο με καλό μάτι μπορεί να τη δει κάνεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που θα δούμε μια ταινία ή ένα επεισόδιο από την αγαπημένη μας σειρά από το κινητό.

Στο κέντρο του χειριστηρίου υπάρχει ένας βραχίονας στον οποίο τοποθετούμε το κινητό μας. Είναι αρκετά σταθερός και δεν μας προκάλεσε ανησυχία σε καμία περίπτωση για την ασφάλεια του κινητού. Το μόνο που πρέπει να προσέχετε όταν έχετε κινητό στερεωμένο στο χειριστήριο είναι το κέντρο βάρους. Αυτό αλλάζει με το κινητό επάνω με αποτέλεσμα αν το ακουμπήσετε σε μια επιφάνια αυτό με τη σειρά του να γύρει ίσως λίγο απότομα με πιθανότητα να προκληθεί μια κάποια γρατζουνιά στο κινητό ανάλογα βεβαία και με την επιφάνια.

Ipega Bluetooth controller 3

Η σύνδεση μέσω Bluetooth είναι αρκετά απλή. Ενεργοποιείτε το Bluetooth στο κινητό και θέτεται σε λειτουργία το χειριστήριο. Πατάτε για 2-3 δευτερόλεπτά ένα συνδυασμό 2 πλήκτρων ανάλογα με τη συσκευή που θέλετε να συνδέσετε πχ για το android είναι Y και home και μόλις αρχίσει η ένδειξη LED να αναβοσβήνει επιλέγουμε το χειριστήριο από το μενού του κινητού με τις διαθέσιμες Bluetooth συσκευές. Και αυτό ήταν. Δεν χρειάζετε να κάνετε κάτι άλλο.

Στη πράξη το χειριστήριο ανταποκρίνεται πολύ καλά. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα συνδεσιμότητας ή lag στα παιχνίδια που το δοκιμάσαμε. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι τα παιχνίδια που θέλετε να παίξετε όντως υποστηρίζουν gamepad γιατί αλλιώς θα βρεθείτε σε καταστάσεις οπού η σύνδεση να είναι μια χαρά αλλά ο χειρισμός του παιχνιδιού να γίνετε μόνο από το κινητό.

Το Ipega Bluetooth controller έχει μια μη αποσπώμενη μπαταριά των 360mAh υπόσχεται 6 ώρες συνεχούς χρήσης και περίπου 10 μέρες αναμονής. Το κόστος του βρίσκετε στα 13,50 ευρώ. Τιμή άκρως δελεαστική για αυτά που προσφέρει.

Μπορείτε να το προμηθευτείτε από το Gearbest.