ηλεκτρισμός για mining

Το mining έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει Βρετανική έρευνα. Τι και αν έχει περάσει η μόδα που ήθελε κάθε σπίτι να έχει και έναν «Εργάτη», το bitcoin και όλα τα κρυπτονομίσματα βλέπουν αύξηση μέρα με τη μέρα, τόσο στις τιμές τους, όσο και στον αριθμό αυτών που ασχολούνται και επενδύουν σε εξοπλισμό για «Εξόρυξη».

Η διαρκής αύξηση της ισχύς που χρησιμοποιείται για το mining οδηγεί και την αύξηση στις kWh ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιούνται για να λειτουργήσουν τα μηχανήματα-εργάτες. Το νούμερο ανεβαίνει εκθετικά σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια και πλέον έχει φτάσει σε σημείο να είναι συγκρίσιμο με την κατανάλωση ρεύματος ολόκληρων χωρών.

Τα στατιστικά στοιχεία από το Digiconomist αναλύθηκαν από το powercompare.co.uk και τα νούμερα επιβεβαιώνουν την αλήθεια. Οι «miners» αν ήταν ανεξάρτητη χώρα θα βρίσκονταν στην 61η θέση παγκοσμίως σχετικά με την κατανάλωση ρεύματος (29.05TWh τον χρόνο). Δηλαδή, το 0,13% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ισχύς χρησιμοποιείται για mining, περισσότερο απότι καταναλώνει η Ιρλανδία, η Νιγηρία, η Αλβανία, η Κύπρος και άλλες 155 χώρες σαν μονάδες. ( Η Ελλάδα βρίσκεται στην 46η θέση με 53.00TWh )

Όπως όλα δείχνουν ο ηλεκτρισμός για mining θα κατακτήσει την πρωτιά μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020 προσπερνώντας και υπερδυνάμεις όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ρωσία. Ήδη βλέπουμε αύξηση 29,98% ως προς τον εαυτό του τον τελευταίο μήνα(!).

ηλεκτρισμός για mining 2

Περισσότερα για το τι είναι το mining και πως δουλέύει θα βρείτε εδώ αναλυτικά. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων βρίσκονται εδώ.